16:55
Суп-пюре з цвітної капусти з грінками

Суп-пюре з цвітної капусти з грінками

Інгредієнти:

Для грінок:
хліб - такий який любите
2-3 ст. л. рослинної олії
3 зубчики часнику

Для супу:
300 г цвітної капусти
1 шт. моркви
1 головка (велика) ріпчастої цибулі
2 ст. л. пшеничного борошна
3 ст. л. олії
1 л води
7 шт. перцю запашного горошком
сіль, мелений перець (за смаком)


У рослинне масло за допомогою часникодавки видавити 3 зубчики часнику і залишити "маринуватися" поки готуємо хліб, з якого зрізаємо скоринки і ріжемо кубиками приблизно 1 см.
На сковороді на нашому часниковому маслі обсмажуємо швиденько кубики хліба, викладаємо їх на деко і сушимо в духовці.
Моркву і цибулю дрібно ріжемо, і починаємо тушкувати на сковороді з додаванням 2 ст. л. рослинного масла і 50 мл води (до тих пір, поки вся рідина не випарується)
Борошно пасеруємо на тому маслі, що залишилось.
Цвітну капусту відварюємо до м'якості в 1 л води з додаванням горошин перцю і солі.
Капусту з тушкованими овочами збиваємо блендером (або протираємо через сито), додаємо пасероване борошно і добре розмішуємо.
З капустяного відвару видаляємо перець. Суміш проварити ще 2-3 хвилини помішуючи.
Суп подавати гарячим, з зеленню та грінками!


P.S. Зупка смачненька! Я дала в неї ще свіжого подрібненого часнику.



Джерело: За рецепт дуже вдячні Олександрі!

Категорія: Пісні страви | Переглядів: 1072 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]